Logo van bar à l'aise

Het aanbod

Een café, een bar, het kind moet een naam hebben. Een naam ... en drank, dat ook. En bij voorkeur, als 't niet te veel gevraagd is ook nog iets om te sneukelen. Geen probleem, zoek niet verder, want wij hebben het gewoon, iets voor ál je barnoden. Ontdek hieronder wat we allemaal in onze frigo's hebben en laat je stukje bij beetje verleiden!

Huisgemaakte verse sappen

Fris

Naast het gebruikelijke assortiment fris bieden we ook enkele verkwikkende tonics aan van London Essence. Maar daarnaast voorzien we ook huisgemaakte verse sappen zoals appel-gember of wortel - rode biet. Al onze sappen worden gemaakt met een slow juicer. Hierbij worden de vruchten (en groenten) langzaam geperst, waardoor naast het sap ook alle vezels in jouw drankje terechtkomen. Wat je voorgeschoteld krijgt is dus niet alleen ongelofelijk lekker, maar ook gezond én voedzaam. De vrucht gaat erin, het sap komt eruit, verder wordt er niks toegevoegd.

Warm

Warm jezelf op bij een heerlijk kopje koffie (regular of deca) of verwen jezelf met een chai latte of een warme chocolademelk met chocoladepellets. We bieden ook een ruime selectie verrassende thees, een voor een het ontdekken waard.

Net zoals doorheen het volledige concept is 'genieten' erg belangrijk en daarom werken we samen met enkele fantastische partners die ons telkens opnieuw een schitterend product leveren. Maar neem er mijn woord niet voor, kom zeker proeven! Koekjes inbegrepen...


Koffie & Thee via Koffiebranderij Sao Paulo (Gent)

Chocolade via Holy Cow Chocolate (Gent - Kerala)

Koekjes met liefde huisgemaakt door Voeties (Gent)

Bier

Baan je een weg door ons uitgebreid assortiment aan bekende én minder bekende bieren. De heerlijke bieren van Brouwerij De Brabandere spannen de kroon, denk dan aan de Ezel, Wieze Tripel, Kwaremont en uiteraard de Bavik Super Pils. Maar neem gerust de tijd om ook enkele andere parels te ontdekken, zoals de Circus Session IPA, een Corsendonk Pater dubbel of een Cuvee des Trolls. We hebben wat van elke sterkte, zélfs enkele alcoholvrije exemplaren.


Een stevige dank aan Brouwerij De Brabandere, een partner in de zuiverste zin van het woord.

Wijn, aperitief & spirits

Voor elk wat wils: een glaasje wijn of cava of een verfrissende appelcider. Of waarom geen aperitiefje? Kom bijvoorbeeld genieten van een verfrissende Ricard, een cognac of een witte of rode porto. Toch zin in iets straffers, verdiep je dan zeker in onze spirits. We bieden telkens een basisversie aan, maar ook twee premium varianten: een bekende én een minder bekende. Geniet van het bekende of laat je verrassen, de keuze is aan jou.


Ook hier hoef ik niet alleen te zoeken, want ik reken met plezier op de expertise van Wijnhuis Bollaert (Merelbeke)

Cocktails

Voor ieder wat wils, óók bij de cocktails. We schenken enkele basiscocktails volgens de alom geliefde recepten van de vorige uitbaatster Barbelien. Maar we schenken minstens evenveel niet-alcoholische tegenhangers. We noemen het bewust geen 'mocktails', omdat we ook hier geloven in kwaliteit en genieten. Geen spuitwater met siroop, maar authentieke alternatieven met uitzonderlijke smaken zoals anijs, venkelzaad of karamel.


Niet-alcoholische spirits via Opius (Gent)

Snacks

Bij een lekker drankje mag uiteraard een smakelijk snackje niet ontbreken. We beginnen heel erg klein, maar denken groots. Momenteel bieden we al kaasblokjes aan, een zachte, doch pittige boerenkaas met een portie Gentse mosterd van Tierenteyn. Of waarom geen stukje cake voor bij de koffie of thee? Daarnaast hebben we nog een hele resem ideetjes: tapasbordje,  uitgebreide kaasschotel, olijfjes en zelfs een heerlijke rijsttaart, het kan alle kanten uitgaan!


De kazen worden met liefde verzorgd door Koen van Kazerijk (Destelbergen) 

unsplash